Să dăm boborului mai multe biserici

Cu puţin timp în urmă am fost nevoit să merg la capitală. Drumul astă îl fac destul de des dar de data asta mi-a atras atenţia numărul mare de indicatoare spre mănăstiri. E clar că n-au apărut peste noapte dar nu mi-au atras atenţia până acum. Aflu apoi că după revoluţie s-au construit o mulţime de biserici, facând o medie se poate spune că la fiecare două zile s-a inaugurat o biserică nouă. Cât de credincioşi suntem se vede din orice buletin de ştiri.

Fiind final de an, parlamentarii se ceartă pe marginea bugetului pe anul viitor. Cele mai multe amendamente care s-au adus la buget ţin de alocarea de fonduri pentru … pentru … aţi ghicit … construirea de biserici, garduri de cimitire, clopotniţe, chilii de călugări şi alte chestii pe aceiaşi temă. Nici reprezentanţii partidului meu de suflet nu s-au dat în lături de la ospăţul ăsta populist.

La ultimele inundaţii, în afară de pelegrinarea fără rost şi rezultate a oficialilor prin locurile răvăşite de ape, mi-a atras atenţia comunicatul Bisericii Ortoxe Române care suna cam aşa: “Cu smerenie şi speranţă punem la dispoziţia oamenilor de bine două conturi, unul în euro şi unul în lei, în care enoriaşii pot face donaţii pentru ajutorarea bla bla bla …”. Mai bine donau 10% din încasările dintr-un an ale ditamai complexul turistic pe care şi l-au construit la Durău.

Ca să înţelegeţi unde vreau să ajung vă mai spun ceva ce deja ştiţi, că după revoluţie statul nu a mai construit nici un spital, ba a închis câteva, plus că a început să închidă şcoli şi grădiniţe.

Nu vi se pare că e ceva în neregulă cu ţara asta!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *